Bezpieczeństwo w sieci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mokart
    Drive
    • 2005
    • 40

Bezpieczeństwo w sieci

Zamieszczone przez kiszczu
    Chciałbym zobaczyć jak wyglądałaby moja czarna perła po Twoich zabiegach Maru 123,
    Mniej wiecej tak, jak moja po 2 dniach mojej pracy :
  • perfex
    L&K
    • 2005
    • 1117

Bezpieczeństwo w sieci

Ma ktoś jakiś prosty program to monitringu jakie treści są oglądane/pisane na danym komputerze ?
    Ma być łatwy i prosty - no i żeby nie był widoczny tak na pierwszy rzut oka - w sensie, żeby sam się nie odpalał i nie krzyczał że monitoruje, tylko żeby robił swoje
    Pozdrawiam
    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Thundi
      L&K
      • 2005
      • 1157

Zamieszczone przez perfex
      Ma być łatwy i prosty - no i żeby nie był widoczny tak na pierwszy rzut oka - w sensie, żeby sam się nie odpalał i nie krzyczał że monitoruje, tylko żeby robił swoje
      Keyloggery - czyli takie przechwytujące klawiaturę (czyli co się pisze to on zapisuje) to są darmowe:
      Zaawansowany keylogger, który działa w tle i jest niewidoczny w liście procesów

Trochę lepsze to już płatne:

Wizualny Nadzór to program polskiego autorstwa stworzony z myślą o kompleksowej kontroli komputerów w pracowniach kompu…

EuroFirma Mini Monitoring to aplikacja przeznaczona do kontrolowania poczynań użytkownika na komputerze. Program z powo…

najlepiej przetestować samemu co nam się podoba i ten wybrać bo taka opcja żeby nie był widoczny to jest niemal w każdym.
      O ortografie dba FF.
      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Deo
        RS
        • 2009
        • 1729
        • Volkswagen
        • CRMB 2.0 TDI 150 KM

perfex, kogo potrzebujesz kontrolować? dziecko czy osobę dorosłą?
        Keyloggery moim zdaniem to broń obosieczna, możesz nieświadomie komuś oddać hasła do swoich kont bankowych i pocztowych. No chyba, że sam chcesz poznać hasła do kogoś kont... :roll:
        Pozdrawiam,
        Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
        Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• Hunter
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1655

Thundi, pod warunkiem, że keylogger przejdzie przez antyvira itp., ale Deo ma rację. W takich cudownych programach, często-gęsto są backdoor'y, więc lepiej uważać...
          ...nie ma to jak Octavia :drive:
          >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• perfex
            L&K
            • 2005
            • 1117

Zamieszczone przez Deo
            perfex, kogo potrzebujesz kontrolować? dziecko czy osobę dorosłą?
            Keyloggery moim zdaniem to broń obosieczna, możesz nieświadomie komuś oddać hasła do swoich kont bankowych i pocztowych. No chyba, że sam chcesz poznać hasła do kogoś kont... :roll:
            No ale jak to będzie na komputerze z którego ja w zasadzie nie korzystam ? I nie wpisuję swoich haseł ?
            Dorastające dziecko ma być inwigilowane
            Polecacie jakieś rozsądne rozwiązanie ?
            Pozdrawiam
            perfex

Octavia HTP

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Złe masz podejście - przede wszytkim pogadaj z dzieckiem o co chodzi, że go będziesz sprawdzał.
              Nie inwigiluj, tylko zablokuj możliwość korzystania z niektórych serwisów np . benjaminem, vista ma też już kontrole rodzicielską.

Co chcesz osiągnąć przez inwigilacje?

Komentarz

• perfex
                L&K
                • 2005
                • 1117

Zamieszczone przez westwi78
                Złe masz podejście - przede wszytkim pogadaj z dzieckiem o co chodzi, że go będziesz sprawdzał.
                Nie inwigiluj, tylko zablokuj możliwość korzystania z niektórych serwisów np . benjaminem, vista ma też już kontrole rodzicielską.

Co chcesz osiągnąć przez inwigilacje?
                Najcenniejszy towar. Informację Najpierw trzeba wiedzieć parę rzeczy i faktów na pewno by mieć dobre zaplecze do rozmów.
                Pozdrawiam
                perfex

Octavia HTP

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Najcenniejszy towar. Informację Najpierw trzeba wiedzieć parę rzeczy i faktów na pewno by mieć dobre zaplecze do rozmów.
                  To jest Twoje dziecko? Chcesz je na czymś złapać żeby to wykorzystać przeciwko niemu? Skoro wiesz że coś jest nie tak, to zareaguj, a nie czekaj na informacje , po uzyskaniu których może być już za późno.
                  I może się okazać że potem będziesz żałował jak straci do Ciebie zaufanie na zawsze, skoro się okaże że bądź co bądź jego prywatność naruszać ( a ma do niej prawo).
                  No ale twoje dziecko , twój wybór.

Komentarz

• perfex
                    L&K
                    • 2005
                    • 1117

Zamieszczone przez westwi78
                    To jest Twoje dziecko? Chcesz je na czymś złapać żeby to wykorzystać przeciwko niemu? Skoro wiesz że coś jest nie tak, to zareaguj, a nie czekaj na informacje , po uzyskaniu których może być już za późno.
                    I może się okazać że potem będziesz żałował jak straci do Ciebie zaufanie na zawsze, skoro się okaże że bądź co bądź jego prywatność naruszać ( a ma do niej prawo).
                    No ale twoje dziecko , twój wybór.
                    Sorry, ale to nie program "Super Niania". Interesuje mnie program komputerowy.
                    Pozdrawiam
                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Deo
                      RS
                      • 2009
                      • 1729
                      • Volkswagen
                      • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Zamieszczone przez perfex
                      Interesuje mnie program komputerowy.
                      Thundi, podał Ci linki do kilku programów, tylko obchodź się z nimi jak ze zgniłym jajem.
                      Pozdrawiam,
                      Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                      Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• sznup
                        Classic
                        • 2009
                        • 25

Rozsądnie i uczciwie. 'Opiekun dziecka' www.opiekun.pl
                        Można ustalić filtrowanie treści, blokowanie stron itp..
                        Ale można też (i jak tak zrobiłem - tu ta uczciwość) nie blokować adresów (bo przykład Benjamina to dowód na to, że to trudne zadanie. Benjamin to robi, ale nieudolnie, a i łatwo można jego blokady obejść)
                        Można też: logować adresy odwiedzanych stron internetowych, kontrolować dzienny czas korzystania z internetu, a także z wybraną regularnością wykonywać zrzuty ekranu.
                        Ja (miałem takie zadanie u znajomych) uprzedziłem dzieciaki o obecności programu, pokazałem, że zrzuty ekranu wykonane są w jakości która uniemożliwia odczytania treści stron, mejli itp ale pozwala ocenić 'rodzaj' oglądanych stron.
                        Oczywiście można nie mówić nic o zrzutach ekranu i ustawić im lepszą jakość.
                        Polecam do sprawdzenia, bo jest wersja demo, pełnej nie kupiłem - szukam czegoś darmowego raczej..
                        Powodzenia
                        126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]

Komentarz

• mane
                          Drive
                          • 2008
                          • 72

Program "Motyl".
                          Co kilka minut robi zrzut ekranu i zapamiętuje. Będziesz mógł sobie przeglądnąć co oglądało, pisało Twoje dziecko. Sprawdzisz w ten sposób i to co pisze na GG i np. jego pocztę.
                          Można również po blokować parę rzeczy, jak i wpisać niedozwolone adresy. Tylko, że wtedy dziecko się dowie, że je szpiegujesz i będzie :bicsie

Komentarz

Pracuję...